Nu finns äntligen färska fikon att köpa till humana priser i butikerna, så jag köpte på mig ett litet lager. Men efter ett tag blir det lite tjatigt att äta dem rakt upp och ned, så jag funderade på vad jag kunde göra för kul med dem.
Mitt första experiment blev en glass med smak av fikon och apelsin, kort och gott fikosin.
Frusna Fikosiner
Ingredienser:
2 dl Cashewnötter
2-3 Färska fikon
1-2 Apelsiner
2-4 msk Honung
2 msk Kokosolja
0.5 tsk Vaniljpulver (äkta)
1 nypa Salt
Eventuellt lite vatten
Gör såhär:
1. Blötlägg cashewnötterna i minst 2 timmar, men gärna över natten
2. Pressa apelsin till 1.5 dl juice.
3. Lägg nötter, apelsinjuice, honung, kokosolja, vaniljpulver och salt i en blender.
4. Kör blendern på högsta hastighet tills du får en slät smet. Blanda eventuellt i mer juice eller lite vatten om den blir för tjock.
5. Gröp ur fikonen och lägg innanmätet i blenderkannan. Skalen kan du behålla till serveringen om du vill.
6. Kör blendern på lägsta hastighet några sekunder tills fikonen blandats i smeten. Smaka av.
7. Häll smeten i en glassmaskin. Du kan även göra glassen i frysen, men du får röra i den ofta.
8. Skopa upp glassen i fikonskalen och toppa med rivet apelsinskal.
Tips: Tänk på att både fikon och apelsin innehåller en hel del socker så smaka gärna av om det behövs mer eller mindre honung i smeten.
fredag 25 september 2009
Välkommen till SjuSortersKaka!
Här tänkte jag samla lite tankar och funderingar om sådant som ligger nära mitt hjärta. Framförallt kommer jag nog att skriva om mat, och då främst Rå och Levande Föda mera känt som Raw Food.
Hoppas även att få knyta kontakt med några intressanta människor, både likasinnade och oliksinnade, för att inspireras och kanske rent av inspirera.
/Henrik
Hoppas även att få knyta kontakt med några intressanta människor, både likasinnade och oliksinnade, för att inspireras och kanske rent av inspirera.
/Henrik
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)