Jag blev sugen på något höstigt och insåg hur längesen det var jag använde pepparrot i något.
Det slutade med dessa kumminmarinerade rödbetor fyllda med en härlig pepparrotsost. Kumminmarinaden lyfter fram dendär jordiga smaken från betorna alldeles lagom mycket samtidigt som cashewostens sälta tämjer pepparrotens kraftiga bett men behåller dess mäktighet.
Jag kan helt enkelt inte få nog av dessa!

Rullande Pepparbetor
1-2 personer
Skal:
2 Rödbetor
4 msk Olivolja
2 msk Äppelcider vinäger
1 tsk Honung
1 tsk Kummin, stött
1 nypa Salt
Fyllning:
2 dl Cashewnötter, blötlagda i minst 2 timmar
2 tsk Citronsaft
0.5 tsk Salt
1 tsk Olivolja
2-3 tsk Pepparrot
Gör såhär:
1. Borsta betorna. Skär dem i tunna skivor med en mandolin, skalare eller osthyvel. Spara de största bitarna.
2. Rör ihop marinaden och låt rötbetsskivorna marineras i minst en timme men gärna längre.
3. Mixa ingredienserna till fyllningen i en matberedare tills den får en slät konsistens.
4. Dra av marinaden från betorna med en pensel. Lägg en klick av fyllningen i varje skiva, rulla ihop dem och tryck till lite lätt så att de håller ihop.
5. Servera som förrätt eller tillsammans med en rosmarinkryddad grönsakspytt.
Tips: Har man lite ont om tid går det även att göra "ravioli" av dem genom att lägga två rödbetsskivor på varandra med en klick ost emellan.

wow!
SvaraRaderaMer värme i höstmörkret - ett litet pris kanske? :-)
SvaraRaderaVinnare på Tre Veckor Raw!
Jamen igen!
SvaraRaderaVinnare på Tre Veckor Raw!