tisdag 2 mars 2010

Vi är naturen

Dagens avsnitt av The Renegade Health Show handlade om något som jag länge funderat över. Hur olika folkslag världen över kan leva lika långa och hälsosamma liv trots att de äter helt olika sorters mat.
Det är väldigt intressant att höra betraktelser från någon som Dr. J.E. Williams som själv levt och arbetat hos flera av urbefolkningarna.

Han menar att nyckeln ligger i hur vi anpassar oss till och livnär oss på vår allra närmaste miljö. Att vi bör lever i symbios med vår omgivning och vara ett med den. Något som vi västerlänningar mer eller mindre helt förlorade den stunden vi segregerade oss från naturen.
Han belyser även hur viktiga de sociala och spirituella faktorerna är för hälsan. Och jag kan inte annat än hålla med honom där. Men det är något som våra "hälsogurus" sällan vågar prata om av rädsla för att trampa någon på tårna.

Denhär är väl värd tio minuter av ditt liv!

3 kommentarer:

 1. Ja, så rätt! När jag gick natur i gymnasiet blev folk helt upprörda över mitt tankesätt att människan inte står över naturen av både lärare och elever.

  Jag tycker defenitivt att vi måste vara ett med naturen och att vi måste vårda den. Idag när det är staten som äger all mark i världen är det ekonomin som styr över naturen. Naturen förstörs för pengar. Det är så sjukt. Om det istället skulle vara individer som ägde marken skulle den tas bättre om hand. Mne staten gör vad den vill, eller hur?

  <3
  Amanda

  SvaraRadera
 2. kul att du/ni tittade förbi! nästa gång blir det förhoppningsvis lugnare så kan vi sitta ner och snacka... :o) Mvh Erik och Vilda

  SvaraRadera
 3. jaa,verkligen rät! vi är faktiskt djur!

  SvaraRadera